zaterdag 3 mei 2008

verwarrende 2 mei

Gisteren, vrijdag 2 mei, was een verwarrende dag. Sommige winkels open, andere gesloten; banken dicht, openbare diensten hadden verschillende regelingen. kortom, je zou voor minder in de war raken.

Gistermorgen was ik op het werk aanwezig. Gelukkig was het goede vrijdag (vrije namiddag op vrijdag ingevolge
38-urenweek-regeling) zodat we 's namiddags vrij hadden. Eventjes bij mijn schoonmoeder in het stedelijk ziekenhuis langsgeweest. Daarna naar huis om mijn sporttas klaar te maken voor de wekelijkese karate in Rumbeke.
De meeste karateka's hadden hun kat gestuurd, maar met degenen die er wel waren - toch zo"n 15 leden - maakten Patrick en ik er een interessante/leuke training van. Hoop ik toch.

Toen ik om 9 uur thuis kwam was er niemand aanwezig. Ja, natuurlijk, Greet en Eva waren naar een spaghettiavond ten huize van Luc, een neef. Glad vergeten. Vlug eventjes naar boven gestormd om er Jasper in zijn kamer aan te treffen, traditioneel in pyjama, achter zijn Pc plaatsgenomen. "Jasper, ik ga even langs bij Luc waar mama en Eva ook zijn. Ga je mee ?"
"Nee !!!" was het al even te verwachten antwoord. "Ik ga het huis niet meer uit !".

Ok, ik er alleen op af. Iedereen was reeds aan het nagenieten van de lekkere spaghetti toen ik er aankwam. Vlug eens navragen of er nog restjes waren, want ik begon ook honger te krijgen en na het drinken van een glaasje rode wijn op mijn lege maag begon ik warempel tipsie te worden. Gelukkig was er nog iets over.
Eva was buiten met de andere kinderen. Zij speelde - alleen - met een boemerang. Nu en dan ging zij naar de andere kinderen om te praten of om iets te vragen. Zij amuseerde zich duidelijk. Er was een jongen aanwezig uit Jasper"s school. Hij had al aan Greet gevraagd waar Jasper gebleven was. De kinderen die Jasper kennen begrijpen soms moeilijk dat hij helemaal geen behoefte heeft om andere kinderen te ontmoeten. Jasper vindt dat hij al genoeg kinderen op school om zich heen heeft en daar stopt het voor hem. Geen kinderen voor hem na school.

Tijdens het eten had één van de jongens Eva een beetje op stang gejaagd. Zij dacht weer eens dat zij grappig en interessant bezig is en dan gaat zij wel eens over de top tot groot jolijt van de anderen. Gelukkig kon Greet haar tot bedaren brengen. De mama van de jongen verzocht hem dit verder te laten. Later op de avond zag ik haar in de living bezig met een of ander videospel. De andere kinderen liet zij links liggen.

rond 10 u 30 keerden wij huiswaarts. Daar troffen wij Jasper in zijn pyjama bezig aan de computer, of wat had je anders verwacht ?

Geen opmerkingen:

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...