maandag 19 mei 2008

Culinaire genoegens

Zaterdagmiddag met Eva naar Delhaize geweest. Zoals zoveel keer stonden daar standjes met "reclame"hapjes; ik besteed daar eigenlijk geen aandacht aan. Eva wel: "mama, er staan 3 standjes om te proeven, mag ik dat?" Natuurlijk mocht dat ('t is toch gratis ).
- Eentje met een pasta-saushapje (niet echt lekker)
- eentje met Franse kaas (smaakt een beetje zuur)
- eentje met yoghurt die de transit bevordert (smaakt wel lekker).
Enfin mij laten verleiden om de transityoghurt te kopen (maar met suiker!).
Eva wilde eigenlijk meegaan omdat vrijdagavond, thuisgekomen van boerderijklassen, er "niets meer lekkers is in de frigo, en mijn mondje wil iets nieuws proeven, en mijn buikje heeft zin in iets anders".
Zolang het maar bij transityoghurtjes blijft...

Zaterdagavond was er de tortilla-avond tvv Elke D'Hulst, vroedvrouw in Madagascar. Buffetsysteem: bord nemen, grote pannenkoek erop, daarna gehakt, daarna naar believen vele soorten rauwkost en eventueel sausjes nemen.
Eva, zoals gewoonlijk, smakelijk van de tortilla gegeten.
Jasper is wat men noemt een moeilijke eter, en hij weet dat van zichzelf. Hij lust geen rauwkost, hij heeft met moeite wat worteltjes genomen. De tortilla was ook al niet naar zijn zin en het gehakt was te droog naar zijn smaak. Nu, hij heeft toch zijn best gedaan. De rest is in papa's mond verdwenen.
De echte grote inspanning die hij geleverd heeft was dat hij is meegegaan. Drukte, daar kan hij niet tegen, vreemd eten is ook niet zijn dada.
Voor het goede doel wilde hij wel een uitzondering maken, en zoals hij zelf opmerkte "oke papa heeft toch betaald".

Tip voor moeilijke eters van groenten: maak zoveel mogelijk puree: helft aardappelen, helft groenten, het smaakt en ze hebben de groenten toch binnen.

Het grootste culinaire genoegen dit weekend was voor oma, nu in haar zesde week ziekenhuis, na 2 zware darmoperaties mag ze weer "gewoon" eten, zonder infusen, zonder bijkomende kunstmatige voeding.

1 opmerking:

John zei

"Papa heeft toch betaald" hahaha, schitterend kinderen.

Ik vind het enorm leuk om zo te lezen hoe Jasper zich steeds beter red in de wereld, hoe Eva tegen dingen aankijkt, en de communicatie tussen jullie allen.

Groeten,

John

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...