vrijdag 13 juni 2008

Ziekenhuisbezoek vroeger en nu

Oma heeft deze week haar eerste chemotherapie gekregen. Voorlopig heeft ze er niet al te veel last van.

Jasper had vorige week al aangegeven oma niet meer te willen bezoeken tot na de examens. Vorige en deze week had hij een aantal voorexamens (vakken als technologische opvoeding, plastische opvoeding, muzikale opvoeding). Volgende week beginnen de eigenlijke examens. Hij wil met rust gelaten worden in deze periode.
Als gepensioneerde lerares begrijpt oma ook wel waarom hij niet op bezoek wil komen. Ze vindt het belangrijker dat hij zich nu concentreert op school.

Ziekenhuisbezoek was in 2006 voor Jasper zeer ingrijpend. Meme had haar knie gebroken. Pepe, invalide, werd ook opgenomen in het ziekenhuis. Hij lag een tijdje samen op een kamer met een oude man met een ooglap. Dat vond Jasper gruwelijk om te zien.
Lastiger is geweest hem te overtuigen om bij opa op bezoek te gaan. Hij is gestorven in april 2006, maar de zowat 3 maand (na 2j. ziekte) vooraf in het ziekenhuis, gaf hij nog aan zeer blij te zijn zijn kleinkinderen te zien. Ik heb toen met Jasper echt onderhandeld: oke je vindt het niet leuk om naar opa te gaan, maar opa vindt het wel leuk om jou te zien. Toen zijn we overeengekomen om 1x per week te gaan, en dan ook niet langer dan een half uur.
Opa heeft er nog veel aan gehad zijn 5 kleinkinderen zvm te zien in die laatste maanden.

1 opmerking:

Chris zei

Het ziekenhuis van nu vind ik persoonlijk helemaal niks. De mensen zijn allemaal zo gehaast daar!

Katten als troost

Geplaatst op   28 mei 2018 door   Suskeblogt Greet schrijft Wat moet ik nog meer zeggen dan wij weer geconfronteerd werden met de 2d...