maandag 9 juni 2008

Eva en de tombola op de Hongaarse avond

Francky, Eva en ik hadden zaterdagavond een heel leuke avond op het jaarlijkse feest van de West-Vlaamse-Hongaarse vereniging. Op Francky's weblog kan je lezen waarom we gingen en zie je beelden van het feest.
Eva heeft zich heel goed geamuseerd. Er was het lekkere eten (wat ze dus nooit afslaat); ze heeft kennisgemaakt met een meisje waarmee ze bijna de hele avond gespeeld heeft en vooral: de tombola.
Bij elke envelop die je kocht had je twee lotjes: een altijd prijs en een met een kans op een hoofdprijs. We hebben er zo 4 gekocht. Eerst mocht je kijken wat je "gratis" kreeg. Nu is niemand zo tuk op een prijsje als Eva, dus hebben we haar eerst wat moeten intomen tot de lange rij een beetje geminderd was.
Tja, gratis gewonnen prijzen: nuttig: een cuttermes, een flesopener, maar de rest: ?? Eigenlijk eens een foto moeten plaatsen van de zeer mooie roze trechter van rubber die als je hem omgekeerd zet doet denken aan een middel om pasgeboren baby's te voeden. Dat was echt het belachelijkste aan onze tafel, hoewel er nog een paar goeie kandidaten tussen zaten (koffiekan, dingen gratis aangeboden bij de aankoop van zoveel stuks van koekjes, chocolade...)
Eva begreep niet goed dat sommige dingen rechtstreeks in de vuilnisemmer zullen belanden of weer weggegeven voor een volgende tombola: als je iets gratis krijgt, dan moet je dat toch houden? Nee dus, niet alles is nuttig en/of smaakvol.
Voor de trekking van de hoofdprijzen vroegen ze een paar onschuldige kinderhanden. Wat dacht je, Eva was natuurlijk kandidaat. Ze had vooraf onze 4 nrs goed bekeken, onthouden en haar best gedaan haar favoriet te winnen: een levensgrote witte knuffelbeer. Oef voor ons dat het niet gelukt is (haar kamer puilt nu al uit van de knuffeldieren). Ze is er wel in geslaagd een andere, zeer mooie prijs te trekken: een reistas op wieltjes.
Dit is een misschien onnozel voorbeeld om aan te tonen dat Eva een enorm doorzettingsvermogen heeft. Echt, wij staan er af en toe versteld van hoe Eva uit haar toch wel beperktere mogelijkheden bijna altijd een maximale prestatie weet te puren.


Geen opmerkingen:

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...