woensdag 17 maart 2010

williams-Beuren - vervolg woensdagNet nu Eva zich afvraagt wat het verschil maakt tussen een kind met autisme en een kind met handicap biedt zich min of meer een antwoord aan.

Vandaag had onze buurvrouw een gast, namelijk een 6-jarig jongentje van haar familie. Op zich niets speciaals natuurlijk, behalve dat dit kindje geboren is met het syndroom van Williams-Beuren.
Bij de ouders van jongetje zijn ze bezig met verbouwingswerken. De twee oudere zussen zijn naar school en weten wat ze mogen en wat niet tussen al die in en uit lopende stielmannen. Broertje weet dit natuurlijk niet en loopt soms zomaar het huis uit de straat op. Levensgevaarlijke situatie dus en daarom zorgen onze buren voor hem zolang de werken bezig zijn. 's Nachts slaapt hij gewoon thuis. Ze wonen gelukkig niet zo ver weg.

Het ventje kent Eva nog en wil zoveel mogelijk bij haar zijn. Ook voor mij Francky heeft hij een boontje. Eva had dit kereltje jaren geleden al eens gezien, maar toen stelde zij zich daarbij geen vragen, wegens te jong om te beseffen. Nu zag ze wel duidelijk dat er iets aan de hand was met deze jongen. Zo leerde ze wat een gehandicapt kindje kan zijn. En ook dat zij voor andere redenen in een bijzondere school zit.

In ieder geval kan hij het goed met ons vinden en ook vriendin Kaatje beschouwde hij als een oudere zus die voor hem klaar stond.

Die zien we vast nog wel eens terug.

Op het filmpje zie je Eva met het ventje enkele jaren terug in het zwembad van één of ander familielid van het kind.

Francky.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hello. And Bye.

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...