vrijdag 26 maart 2010

Een vraagje, zomaar tussendoor

Vorige week vrijdag kwam onze zoon thuis van school. Er kon nog net een "dag mama" af, en dan: mama: "ken jij het verschil tussen socialisme en communisme?" Neen, mama kon daar niet direct op antwoorden.
Dat doet mij denken aan die zaterdagmorgen toen hij 6 was en (te) vroeg aan ons bed stond met de vraag: "mama, wat is de doodstraf?"
Dat zo'n vragen dagelijkse kost zijn voor mama en papa, is veel gezegd, maar het gebeurt toch regelmatig. We schrikken er niet meer van. Leve Wikipedia! (met de nodige doorverwijzingen om echt grondig te kunnen zijn - voor hem, niet meer voor ons)

3 opmerkingen:

Angeline zei

Zeer herkenbaar!!!
Gisteren werd me door hem even haarfijn uitgelegd wat een mentalist is....
en zo is er dagelijks wel iets wat hij vraagt en persée wil weten.
Op school ook een goed rapport zeer grote woordenschat en begrijpend lezen is zeer goed.
leuk om te lezen ...
grt Angeline

kirayoshi zei

Ik kan hier uitgebreid antwoorden op de twee vragen - maar ga je dat besparen. Wat ik vermoed is zijn interesse in de mensheid, en zijn verwondering erover, iets wat ik ook nog altijd ervaar. Ik vergelijk de mensheid wel eens met een sterrenstelsel waar autisten de buitenste sterren zijn die met verwondering kijken naar de binnenkant van het sterrenstelsel, waar de gewone mensen wonen die omdat ze middenin het stelsel wonen zich niet zoveel vragen stellen omdat ze niet zoveel kunnen detecteren.

greet zei

Bedankt voor het antwoord, allebei.

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...