dinsdag 14 april 2009

Verder doen zoals we bezig zijn

Vandaag was de thuisbegeleider van Jasper er nog een keer.  Is er een probleem?  Tja, dat Jasper voor zichzelf hogere punten wil op zijn rapport.  Hij en de thuisbegeleider hebben zijn paasrapport geanaliseerd tot en met, en er is geen lijn in te trekken.   het was niet schitterend, maar wel goed.
Wat voor ons veel belangrijker is: de thuisbegeleider zei: Jasper ziet er goed uit.  
En het is ook zo: Jasper voelt zich momenteel goed in zijn vel.  Dat was ook te merken in het paasweekend, zaterdagavond bij meme (hij kon zijn verveling goed verbergen), en zondag bij oma, is hij pas beginnen zuchten van ik wil naar huis na 3 uur.  Hij heeft het dan nog een uurtje volgehouden.
Ivm hem is het gewoon afwachten of het nieuwe decreet er doorkomt (dat de school kan bepalen wie extra begeleidingsuren nodig heeft) voor de verkiezingen.  Als het zo mocht zijn, voorzien we nog weinig problemen tot het einde van de middelbare school.
Is het zo niet, dan hebben we nog 2 jaar steun achter de hand. 
Naar het gewoon onderwijs gaan is voor Jasper zeer belastend ivm al het  sociale dat er bij komt kijken.  Voor hem zou het zeer moeilijk zijn er nog activiteiten bij te nemen.  Om hem toch een keer van zijn computer weg te krijgen hebben we gezegd: elke dag (als het een beetje mooi weer is) een keer naar buiten: blokje rond wandelen, of fietsen.  En daaraan houdt hij zich, of wat dacht je.
Goed voor Eva dat hier regelmatig kinderen uit de buurt over de vloer komen.  Voor Jasper daarentegen, betekent dat extra drukte.  Op die momenten blijft hij nog liever op zijn kamer dan eens goeiendag te zeggen.

Geen opmerkingen:

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...