donderdag 6 november 2008

Kijken naar een "detail" of detailkijken?

Vanmiddag is L., onze kuisvrouw, geweest. In onze slaapkamer (die sommige mensen misschien eerder als een boekenwinkel zouden ervaren) had zij boeken anders gezet. Francky had dit niet opgemerkt toen hij vanavond in de kamer was. Ik had dat wel al gezien, eigenlijk omdat L. vroeg wat ik ervan vond. Estethisch gezien alvast eerder als een bibliotheek, en het oogt ook wel mooier.

De link naar de kinderen is makkelijk gelegd: L. heeft, maanden geleden, de hometrainer die bij ons staat op een andere plaats gezet. Ik was erbij, dus ik wist het.
De kinderen zagen het vanaf de eerste maal dat die hometrainer elders stond. Ik dacht, nu eens niet aan Francky zeggen, het heeft 3 dagen geduurd tot het tot hem doordrong.

N.a.v. mijn rugoperatie heb ik een nieuwe kamerjas en wat nieuwe slaapkleedjes gekocht, om in het ziekenhuis te dragen. Toen ik de eerste maal thuis daarin beneden kwam vroeg zelfs Jasper, "mama, heb jij een nieuwe kamerjas?", en een paar dagen later, "is dat een nieuw slaapkleed?"

Voorbeelden genoeg, denk ik, nu in mijn rugsituatie.

Wij hier thuis weten al lang dat mensen met ASS dingen letterlijk in detail zien.

1 opmerking:

John zei

Zulke dingen vallen mij dus nagenoeg altijd gelijk op :-D

Absurd meest

Greet schrijft Eva doet wat ze doet omdat er een stem in haar hoofd is. Eerlijk waar. Wat kan je zelf nog doen?  Eva het weekend van 3 e...