maandag 19 oktober 2009

kattenbakken en Eva

Wij hebben 3 katten, 2 kattenbakken, en soms kan dat zeer erg stinken, zoals vanmiddag, 16.30 toen Jasper, Eva en ik bijna gelijktijdig thuiskwamen.  
De vaste kattenbakuitkuiser, Francky, komt op maandag ten vroegste om 18.30 u thuis.

Eva zegt al maanden dat ze later dierenverzorging wil doen.  
Samengevatte conversatie:
Ik: "Eva, dan moet jij nu eens de kattenbakken uitkuisen, of toch de ergste".  Eva: "ja, dat wil ik wel doen, maar ik geef al eten en kuis hun drinkbakjes uit, ik wil dat "later" doen".  Jasper kwam tussen: "ja maar Eva, als je iets heel graag wil, dan moet je ook de lastige dingen doen".  Ik zei: "Jasper heeft gelijk".
Resultaat: Eva heeft de vuilste kattenbak uitgekuist. Daarbij vertelde ze iets waarvan ik nog niet wist dat ze het geleerd heeft: ze ademde door haar mond om de ergste stank te vermijden "en dat doe ik echt mama".
Eva is wel dezelfde Eva die zich  vorig jaar in juli een maand opsloot op haar kamer omdat ze bang was van Bruno, het poesje die zij had uitgekozen en die veel te beweeglijk was voor haar op dat moment.  Een keer die klik gemaakt, wel zie het resultaat.

Jasper trekt zich van alle katten niet te veel aan, en zeker niet wat betreft hun verzorging.  Ik ben vanaf het begin (Bruno) principieel geweest : ik kuis geen kattenbak uit (dat heeft overigens meer te maken met mijn rug- en knieproblemen dan last van de stank)

1 opmerking:

John zei

Ik reinig hier de kattenbak om de dag, en eens in de week verschoon ik deze helemaal.
Wij hebben drie katten en de kattenbak staat buiten in een speciaal daarvoor door mij gebouwd verblijf waar de katten vanuit binnen via een bovengronds tunnel naar toe kunnen, dus wij hebben nooit last van een kattenbakgeur.

Wat Eva doet (door haar mond ademen bij b.v. vieze geuren) doe ik dus ook :-D

Katten als troost

Geplaatst op   28 mei 2018 door   Suskeblogt Greet schrijft Wat moet ik nog meer zeggen dan wij weer geconfronteerd werden met de 2d...