vrijdag 26 september 2008

Onze zoon gaat onderuit

Verleden week viel het op : er was iets met Jasper aan de hand. Zelfs mijn collegas die hem niet zo goed kennen merkten het op. Zijn gezicht was als een masker; zijn lippen gespannen, zijn ogen zagen net dingen die wij niet zien. Zo kenden we hem niet (meer).
Thuis sloot hij zich op in zijn kamer wat in zijn geval gebruikelijk is. Zoals steeds was hij niet erg open over wat op school of op het internet gebeurde. Eerlijk gezegd sloegen we er niet veel aandacht op. Jasper heeft al dikwijls zulke periodes gehad en als hij iets wil zeggen neemt hij liefst zelf het initiatief.

Vrijdag rond 11 uur 's middags ging thuis de telefoon. De kinderen waren naar school en ik was op het werk. Het was iemand van Jasper's school om te laten weten dat Jasper ziek was geworden tijdens de les. De persoon vroeg of Greet Jasper kon afhalen. Geen probleem.

Jasper ging direct naar zijn kamer, pijama aan en bed in. Wat hem ziek maakte kon ie niet direct zeggen. Op school dachten ze dat hij onwel geworden was bij het zien van een of ander ontleed dier op dias tijdens de lessen biologie, maar dat was het niet volgens Jasper. Wat dan wel ?

Tijdens het weekend kwam de aap uit de mouw : Jasper zag het niet meer zitten om naar school te gaan want hij werd er gepest. Hoe was dat nu mogelijk, vorig jaar ging alles zo goed en nu dit !? Feit was dat bij de start van het huidig schooljaar enkele nieuwe leerlingen bijgekomen waren in de klas. Deze kenden Jasper en zijn achtergrond helemaal niet. Bijkomende factor was dat slechts één der leerkrachten van het vorig jaar er weer bij was. Alle andere kenden Jasper ook niet. Maar het ergste moest nog komen ; één van de nieuwe leerlingen was aan Jasper's klas toegevoegd omwille van zijn gedrag in zijn klas gedurende het vorige jaar. Nu ook bij de start van het nieuwe deed hij moeilijk. Dus stopten ze hem in een andere klas. Wat hij uitstak is niet duidelijk maar we kunnen het raden.

Zodra hij Jasper opmerke had hij zijn slachtoffer gevonden. Een meisje dat reeds vorig jaar in de klas zat maar Jasper niet mocht, maar hem toen verder met rust liet, sprong onmiddellijk mee op de kar en het hek was van de dam. Jasper wist niet hoe hij hier op moest of mocht reageren en probeerde zich terug te trekken. Dan begonnen ze maar tussen twee lesuren in wanneer ze naar een ander lokaal gaan. Jasper wist nu helemaal niet meer wat te doen en finaal ging hij onderuit. Een griepje dat al enkele dagen in hem sluimerde deed de rest.

Jasper knock-out !

Maandag gaat hij terug naar school na een week thuisblijven. Zijn thuisbegeleider en de GON-begeleidster zullen samen (met Jasper) opnieuw een outing doen voor de klas. Met het verstrekken van deze informatie hoopt men dat alles weer zoals voorheen zal zijn. Dat de nieuwkomer(s) begrip voor zijn situatie zullen kunnen opbrengen en hem verder met rust laten.

Volgende week meer hierover.

2 opmerkingen:

Autistjes vrouw zei

Lieve Francky en Greet,

met pijn in mijn hart lees ik over het pesten van Jasper. Wat kunnen kinderen wreed zijn! De tranen staan in mijn ogen. Ik hoop dat het helpt om aan de klas uit te leggen wat Jasper scheelt.

Sterkte en veel liefs, aan jullie en Jasper.

Vrouw van Autistje.

Angeline zei

Oh wat erg!
Ik weet idd hoe het is,gebeurde op
school bij ons zoontje ook in het begin van het schooljaar.!
En idd het is er vaak maar één die het doet maar de rest doet mee dat is erg!(een groepje meelopers)
Kaart het goed aan! en kom voor hem op! maar dat doen jullie zeker wel,want voor hun zelf is het ontzettend moeilijk om dit op te lossen of aan te pakken.
|Maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel.
Wat pestkoppen toch kunnen veroorzaken voor zeker zo'n kwetsbare kinderen en die pesters hebben er antennes/voelsprieten voor dat deze kinderen "anders"zijn zij voelen dit feiloos aan en zo vallen zij ten prooi aan hun. Bah!
Ik kan hier zo boos om worden,maarja maak er werk van idd.

Veel Sterkte! Hopelijk komt het heel snel goed!
grt Angeline en achterban

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...