dinsdag 1 december 2015

Professionele communicatie


Greet schrijft.
Zoals ik waarschijnlijk hier al eens geschreven heb zit onze zoon in zijn laatste jaar hogeschool waar hij “toegepaste informatica” volgt.
Eén van de cursussen die hij de laatste weken op zijn bord gekregen heeft was “professionele communicatie”.
Volgens wat hij vertelde ging die cursus gewoon over die goeie ouderwetse lessen etiquette welke ik me herinner van de schaarse lessen die ik over dit onderwerp destijds op school gekregen heb. Mijn moeder had indertijd twee tantes die alles wilden volgens de etiquette. Van hen werd verteld dat ze “de glorie in het hoofd” hadden.
Om het de leerlingen duidelijk te maken hoe ze zich moeten gedragen organiseerde de leerkracht een zakenlunch. Dat de zoon een zakenlunch heeft gekregen, en daarbij leerde een wijnglas vasthouden kan nuttig zijn. Ook de dresscode, avondkledij, luncheon enz. Dat is wel goed.
Maar hij stelde zich de vraag: “waarom moet ik weten dat in het ene geval de vrouw moet voorgaan en in het andere geval de man?”
Tja.

Geen opmerkingen:

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...