maandag 17 december 2012

Emoties

De 18-(Asperger)zoon kan emoties plaatsen. Hoera, met een zeer grote kanttekening.
Na zowat 15 jaar. Zijn vader, mijzelf, en een heel goeie Gon-begeleidster, zijn daarvoor verantwoordelijk.
In een ver -zo lijkt het toch- verleden ook mensen tijdens zijn lagere schoolleeftijd. Dat is goed nieuws voor iemand met ASS die zeer intelligent is, om na de "gewone" middelbare school verder te studeren.

Hij heeft een zus. Zij zal nooit verder kunnen studeren. Ze is nochtans ook een normaal begaafd meisje. Het Ass, klassiek autisme, ja wat eigenlijk, is bij haar "erger".
Ja, als ouders vinden/vonden wij dat erg, zeer erg. Wij hebben alles gedaan, en we doen nog wat we kunnen, om haar zo"normaal" mogelijk op te vangen.
Alleen is het zo dat wij als ouders haar niet meer begrijpen.  We laten het nu maar over aan de "gespecialiseerde" school.

Haar niet kunnen begrijpen is natuurlijk pijnlijk. Alle begrip is nu nodig eigenlijk. Als je ziet waar de huidige crisis naar toe gaat ivm studeren en werkgelegenheid? Dat zijn vragen die wij onszelf ook stellen, laat staan voor een "beperkt" kind, dat toch zoveel mogelijkheden heeft.
We zullen maar blijven geloven in haar doorzettingsvermogen.


2 opmerkingen:

annebelle zei

Hallo, blij dat jullie er nog zijn. Heb even de tijd genomen om tot vorig jaar april te lezen. Amai wat een jaar! In de loop van dat 'bijna' jaar, dikwijls aan jullie gedacht. Ik verstop me achter het feit dat andere paardjes rapper hebben gelopen. Ik weet, niet eerlijk. Met dit nieuwe jaar, nieuwe voornemens!

merel zei

bij onze jongste zijn er de twijfels - gaat het wel of niet kunnen verder studeren ....

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...