dinsdag 12 oktober 2010

Privacy

Vorige week een telefoon gehad uit Amerika. We hadden zogezegd 13 dagen verblijf gewonnen in Cancun, Mexico en Disneyland, Florida. Waarom? We waren bij de zogezegde 50 winnaars van een kredietkaart in Belgie. Met telefoonverkoop heb ik al genoeg ervaring, dus dat zat niet echt goed. 2 dingen zaten voor hun tegen : "you sound not so enthousiastic" en de weigering van Francky om de vervaldatum van de kredietkaart te geven.
Voor mij was het toch leuk om nog een keer Engels te praten. Bijna 2 weken naar die plaatsen kunnen gaan voor een prijsje dat je betaalt voor een week Centerparcs in de zomer, wie zou daar niet van dromen? Af en toe dromen mag toch ook?
Dit is de link naar mijn eigenlijke onderwerp.

J. heeft hier al lang duidelijk gemaakt dat hij privacy wil.
Hij wil nergens en nooit herkend worden op het internet. Toch is hij elke dag bezig boven op zijn computer. Wees er zeker van dat hij alle nodige voorzorgen neemt om onherkenbaar te zijn. Wat die zijn? We weten het niet en willen het ook niet weten. Hij heeft al lang bewezen dat hij betrouwbaar is.
Wat ons meer bezorgd maakt is die absolute hang naar controle. Als wij een avondje weggaan moeten wij hem op voorhand ZEGGEN dat zijn gsm aan moet staan, omdat hij bereikbaar moet zijn.
Een (zelfgekozen) eenzaat is onze zoon.
Of dat goed is of niet, ik weet het niet. Wij proberen hem gewoon zichzelf te laten zijn.

1 opmerking:

Stef Flater zei

Persoonlijk heb ik geen probleem met eenzaten - ik ben er zelf eentje. Maar de maatschappij in het algemeen heeft zelden een hoge dunk van eenzaten en dat zou wel eens een probleem voor hem kunnen worden. Hij toont wel dat hij voor zichzelf kan opkomen en voor zijn eigen kan zorgen en dat vind ik toch een groot pluspunt. Naar mijn bescheiden mening uiteraard.

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...