vrijdag 24 juli 2009

Grappig vs humor

Eva zat deze middag te kijken naar de tekenfilm Pinky and the Brain (2 muizen).
The Brain verzint elke keer een manier om de wereld te veroveren, maar slaagt er niet in, want ook gedwarsboomd door pinky.  Ze lacht er hartelijk om.  Omdat zij zo aan het lachen was, keek ik een tijdje mee, en ik kreeg uitleg.  
Conclusie van Eva: ik vind dat grappig, maar ik vind dat geen humor.  Die uitspraak bij mij, Francky, Jasper ?????  Humor is toch gelinkt aan grappig, lachen, ...  Niet de eerste maal dat Eva blijkt geeft van een andere invulling van een taalbegrip. 
En ja, die tekenfilm is echt wel grappig volgens mij.

3 opmerkingen:

kirayoshi zei

Ik kan ook even niet volgen, al is grappig (wat ik er van vind) altijd wel humor en humor (wat anderen vinden) vaak niet grappig (wat ik er dan van vind).

John zei

Pinky and the Brain zijn grappig vind ik. Al moet ik wel toegeven dat ik anders tegen de tekenfilms aankijk dan b.v. mijn vrouw, ik zie wel de humor van Pinky and the Brain in maar ik bekijk het feitelijk en dat is voor mij voldoende.

Lachen zei

Snap het ook niet helemaal maar waar je wel echt fun kan hebben met leuke Telefoon grappen is op www.besteleengrap.nl moet je zeker eens gaan kijken, heb al zoveel mensen goed te pakken kunnen krijgen!

Absurd meest

Greet schrijft Eva doet wat ze doet omdat er een stem in haar hoofd is. Eerlijk waar. Wat kan je zelf nog doen?  Eva het weekend van 3 e...