zaterdag 11 oktober 2008

Dichte en verre verwanten

Sinds een paar weken wordt op zaterdagavond op Nederland 2 weer het programma "Verre verwanten" uitgezonden, waarin een (voor mij dikwijls on-) bekende Nederlander op zoek gaat naar het beroep van zijn/haar verst teruggevonden voorouder, en een onbekende Nederlander naar de beroemde voorouder van wie hij/zij afstamt.

Als gevolg van mijn interesses en mijn beroep vind ik dit een heel leuk programma. Wat minder vanzelfsprekend is, is dat Eva elke keer met plezier meekijkt.
Het moet in de genen zitten, zeker, die interesse voor stambomen en familiegeschiedenis. Een oom van mij heeft indertijd de stambomen opgemaakt van mijn oma en opa.

Eva vindt het al een paar jaar leuk om bij meme en oma naar oude familiefoto's te kijken en uitleg te vragen wie wie is, wat ze deden, hoe ze eruit zagen, enz. Een zeer ver familielid van Francky heeft een stamboom opgemaakt van de familie Spruytte, ze kijkt ook graag in ons exemplaar daarvan.
Wie weet sluit Eva zich later ook aan bij de plaatselijke geschiedkundige kring? Volgens mij hebben niet veel 11-jarigen (met of zonder autisme) belangstelling voor geschiedenis.

1 opmerking:

kirayoshi zei

Enkele weken geleden begon iemand over genealogie op een forum en sindsdien ben ik ook op zoek en heb al veel gevonden.

Geschiedenis (familiale of wereld) hebben mij altijd geinteresseerd. Ik denk dat door meer van het verleden (proberen) te weten te komen, ik ook meer begrijp over vandaag en soms kan inschatten wat de toekomst zou kunnen brengen, wat voor iemand die niet graag voor verassingen komt te staan geruststellend kan zijn.

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...