woensdag 13 augustus 2008

Eva veranderd

Eerst dit:
Deze weblog is blijkbaar opgepikt door mensen die professioneel te maken hebben met autisme. Dat is wel leuk.

Vanmiddag gaan winkelen met Eva, kleren kopen. Aangename verrassing, want zelfs nog dit voorjaar was het een beproeving. Ze was niet ongeduldig toen ik iets paste, en zijzelf heeft voor de eerste keer, en dan bedoel ik echt de eerste keer, voor zichzelf iets uitgezocht dat ze wilde passen.
Voordien was dat en dat en dat wel leuk en wilde ze niet passen, alleen kijken naar de video in het kinderhoekje; en moest ik haar dwingen om dat en dat en dat te passen.
Jammer dat een trui die ze wilde niet in haar maat beschikbaar was, maar we hebben een leuk andere gevonden.

Van begin juli tot vorige week heeft Eva voor zichzelf besloten in haar kamer te blijven, omdat ze bang was van Bruno, omdat hij zo "wild" was.

Is Eva daarmee geconfronteerd met haar verzamelwoede van knuffels en ander speelgoed? Feit is dat ze regelmatig opgeruimd heeft en dat we niet gebruikt speelgoed weggegeven hebben, goed voor prijzen in een tombola. Daarnaast is zowat een autokoffer vol oud en kapot speelgoed weg naar het containerpark.
Tot ze er zelf is aan begonnen, was er geen doen aan. Deden we al eens een poging, dan was het binnen de kortste keren weer een verzamelhoop van vanalles en mochten wij niks wegnemen zonder dat ze het nog ergens kon voor bewaren.

2 opmerkingen:

Angeline zei

Hoi zeer herkenbaar die verzamelwoede,ons zoontje mag ook niets van weg,ik weet vaak ook niet hoe ik het weg moet krijgen van zijn kamer,hij mist het snel en weet precies wat hij heeft.
ook knuffels komt hij in om.
Wel grappig om te lezen dat ze nu interesse krijgt in kleding dan begint het echt een grote meid te worden,leuk toch?
grt Angeline

kirayoshi zei

Als kind had ik ook zo'n verzamel obsessie, waar spullen niet weg mochten en alles z'n vaste plaats had. Het gaf me een soort gevoel van veiligheid en tevredenheid en rust wanneer ik tussen die spullen was, zonder dat ik ze ook moest gebruiken. De aanwezigheid ervan was meer dan genoeg. Ik kan het verder niet uitleggen.

Een titel, neen

Geplaatst op   12 juli 2018 door   Suskeblogt greet schrijft Zucht en inderdaad waar Weer 2 telefoons aan mijn oor; 2 waarvan dat Ev...